Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Legionely v pitnej vode v obytnom bloku v Salzburgu zabíjali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

SALZBURG - Podozrenie nemocnice v Salzburgu, že za smrťou 86-ročnej ženy z miestnej štvrte Herrnau mohli byť legionely, sa potvrdilo. Ich prítomnosť v odobratých vzorkách vody sa preukázala.

Na ďalších 87 obyvateľov skúmaného obytného bloku čaká tak dočasne, na 2,5 týždňa, nepríjemnosť v podobe sprchovania sa v neďalekom školskom zariadení. Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra APA.

Zosnulú ženu hospitalizovali so zápalom pľúc, avšak čoskoro zistili, že je infikovaná legionelami. V duchu platnej legislatívy tak nemocnica informovala príslušné orgány hygieny, ktoré odobrali vzorky vody z nešťastníčkinho bytu. Ich analýza, ako vyplýva z dnes doručeného výsledku testu, potvrdila prítomnosť legionel v pitnej vode.

Zákaz kúpania sa a sprchovania sa v objekte bude platiť až dovtedy, kým budú známe výsledky opätovných testov vody po prijatých a sčasti už realizovaných opatreniach, ktorých súčasťou bude v sobotu aj dezinfekcia celého vodovodného systému v objekte, čo sa dotkne 64 bytových jednotiek.

Legionely sú patogénne baktérie, časť ktorých spôsobuje "Legionársku chorobu". Vyskytujú sa bežne v rôznych prostrediach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu