Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý kardinál šokuje: Najväčší bojovník proti homosexualite priznal vzťah s kňazom!

Kardinál Keith O'Brien
Kardinál Keith O'Brien (Zdroj: SITA)

EDINBURGH – Vodu káže víno pije. Bývalý škótsky kardinál Keith O'Brien, ktorý odstúpil po tom, čo bol obvinený zo sexuálneho obťažovania iných kňazov, má na krku ďalší škandál. Cirkevný hodnostár neslávne známy svojím bojom proti homosexualite, totiž nedávno priznal, že dlhé roky udržiaval vzťah s jedným z kňazov.

Keith O'Brien, sa ako bývala hlava rímskokatolíckej cirkvi v Škótsku, v minulosti preslávil svojimi otvorenými útokmi smerom k homosexuálom. Okrem iného homosexualitu označil za „morálnu degradáciu“ a sobáš ľudí rovnakého pohlavia za „škodlivý“. V tomto prípade sa však potvrdilo staré porekadlo „Vodu káže víno pije“. Kardinál sa totiž nedávno sám priznal k homosexuálnemu vzťahu s jedným z kňazov.

Cirkevný hodnostár bol nedávno obvinený zo sexuálneho obťažovania kňazov, ktoré sa datuje do 80. rokov. Práve s jedným z nich mal dlhé roky udržiavať vzťah, ktorý pretrvával ešte donedávna. S kardinálom sa kontaktoval telefonicky, ale aj osobne v jeho rezidencii. Práve on zrejme stál za O'Brienovou rezignáciou, ktorou sa vzdal aj účasti na nedávnej konkláve vo Vatikáne.

Keď O'Brien odstupoval, všetky svoje hriechy priznal. „Využil by som túto možnosť, aby som sa priznal, že boli časy, kedy moje sexuálne správanie kleslo pod normy, ktoré sú odomňa očakávané ako od kňaza, arcibiskupa a kardinála,“ povedal. Pri tejto príležitosti sa tiež ospravedlnil všetkým cirkevným hodnostárom a požiadal o odpustenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu