Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pápež František sa stretol s hodnostármi iných cirkví

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Za pokračovanie spolupráce v rámci cirkvi sa dnes vyslovil pápež František, ktorý vo Vatikáne prijal predstaviteľov iných kresťanských cirkví a ďalších náboženských spoločenstiev.

"Potvrdzujem moju pevnú vôľu pokračovať na ceste ekumenického dialógu," citovala jeho slová tlačová agentúra DPA.

"Veľmi si vážim Vašu prítomnosť, vidím v tom hmatateľný signál vôle rásť vo vzájomnej úcte a spolupráci pre spoločné blaho," vyhlásil pápež.

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi označil prítomného patriarchu, konštantinopolského arcibiskupa Bartolomeja I., najvyššieho predstaviteľa pravoslávneho kresťanstva, za brata a poďakoval mu za to, že prišiel na dnešné stretnutie. S priateľským pozdravom sa obrátil aj na prítomných predstaviteľov judaizmu a islamu.

Pápež František varoval pri tejto príležitosti pred konzumným myslením a materializmom. Podľa jeho slov by sa človek nemal sústreďovať iba na to, čo produkuje a čo konzumuje. "To je jedna z najnebezpečnejších pascí našej doby," zdôraznil.

Na súkromnej audiencii prijal František brazílsku prezidentku Dilmu Rouseffovú, ktorej prisľúbil účasť na júlových Svetových dňoch mládeže v Riu de Janeiro. Bude to pravdepodobne prvá zahraničná cesta nového pontifika, počas ktorej zrejme zavíta aj do rodnej Argentíny. Vatikán to však ešte oficiálne nepotvrdil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu