Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pašerákovi z Rakúska nepomohol ani dôvtip: Drogy mu našli aj v žalúdku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Pašeráka drog z Rakúska, v ktorého črevnom trakte sa nachádzalo viac ako 100 kapslí s ópiom, odhalili českí colníci pri kontrole na pražskom letisku v Ruzyni.

Stalo sa tak v piatok, keď muž pricestoval do českej metropoly z iránskeho Teheránu a bol na základe rizikovej analýzy letu vytipovaný na kontrolu.

Precízna kontrola batožiny cestujúceho ani osobná prehliadka však najskôr nepotvrdili podozrenie, vyplývajúce aj z výsledkov kontrolných vzoriek z jeho rúk, naznačujúcich kontakt s drogami. Colníci sa preto rozhodli pre röntgenové vyšetrenie, ktoré odhalilo, že pašerák prepravuje drogu v 107 prehltnutých kapsliach. Posledná z nich opustila jeho organizmus v pondelok popoludní, informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu Colného úradu Praha-Ruzyně Pavla Drobka.

Podľa jeho slov kapsule obsahovali s najväčšou pravdepodobnosťou surové ópium, ktoré bolo určené zrejme na distribúciu v inej krajine, nie v ČR. Potvrdiť by to mali ďalšie expertízy. Celková hmotnosť všetkých kapslí, vrátane drogy, činila 856 gramov.

Medzi pasažiermi z rovnakého lietadla odhalili colníci aj dvoch pašerákov, v ktorých batožine sa nachádzalo 82 kartónov cigariet (16.400 kusov).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu