Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Snehové peklo má svoju obeť: Pri nehode v Rakúsku zahynul Slovák

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Návrat zimného počasia vo štvrtok večer spôsobil dopravné problémy vo východnej časti Rakúska, kde pri jednej z nehôd zahynul 31-ročný Slovák.

O situácii v okrese Bruck an der Leitha informovalo krajinské štúdio verejnoprávneho rozhlasu a televízie (ORF), podľa ktorého sa smrteľná nehoda stala okolo 21:30 pri obci Regelsbrunn.

Auto so Slovákom z neznámeho dôvodu opustilo vozovku a vrazilo do stromu, pričom vodič na mieste podľahol svojim zraneniam. Ďalšia nehoda podľa ORF v popoludňajších hodinách zablokovala diaľnicu A4 pri Bruck an der Leitha, kde odstraňovanie havarovaného kamióna trvalo niekoľko hodín. Priľahlý úsek medzitým zafúkal sneh a viditeľnosť miestami poklesla pod päť metrov, čoho dôsledkom bola približne 10-kilometrová kolóna.

Dolnorakúski hasiči podľa ORF vo štvrtok absolvovali vyše 200 výjazdov k nehodám na cestách. Rakúske médiá sa venujú aj "dopravnému chaosu" v susednom Maďarsku, kde v dôsledku nepriaznivého počasia zahynul najmenej jeden človek a vyše 100 ďalších utrpelo zranenia.

Maďarská vláda vyhlásila vo viacerých častiach krajiny stav ohrozenia, pričom odporúča zahraničným motoristom, aby do krajiny necestovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu