Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Do Európy sa vrátila zima: Zrušené lety, cestné zápchy a husté sneženie!

Hustým snežením sú v Nemecku najviac postihnuté spolkové krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, Hesensko a Porýnie-Falcko Zobraziť galériu (14)
Hustým snežením sú v Nemecku najviac postihnuté spolkové krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, Hesensko a Porýnie-Falcko (Zdroj: SITA)

FRANKFURT NAD MOHANOM/PARÍŽ – Návrat zimy do severozápadnej časti Európy spôsobil aj dnes rušenie letov, kolóny áut a zápchy na cestách a zrušenie vlakových spojení. Viaceré dopravné spoločnosti svojim klientom aj dnes odporučili, aby radšej zostali doma.

Najväčšie nemecké letisko vo Frankfurte nad Mohanom bolo v utorok kvôli sneženiu na niekoľko hodín zatvorené. V noci nadnes sa podarilo uviesť do prevádzky dve zo štyroch dráh. Zrušených však bolo vyše 800 z 1200 naplánovaných letov. Ako uviedol hovorca letiskového operátora, spoločnosti Fraport AG, noc v letiskových halách bolo nútených stráviť od 2500 do 3000 cestujúcich. Podľa agentúry DPA problémy na letisku pretrvávajú aj dnes, keďže museli zrušiť už niekoľko letov a viacero ďalších mešká.

Európu opäť postihlo sneženie
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

Hustým snežením sú v Nemecku najviac postihnuté spolkové krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, Hesensko a Porýnie-Falcko. V Hesensku kvôli poľadovici došlo k hromadnej zrážke asi 100 áut, zranených bolo niekoľko desiatok ľudí. Diaľnicu sa dnes ráno podarilo v jednom smere sprejazdniť, informovala polícia.V Severnom Porýní-Vestfálsku od pondelka popoludnia evidujú viac ako 800 dopravných nehôd. Nemecká meteorologická služba v najbližších dňoch neočakáva zlepšenie počasia, sneženie by sa malo presunúť aj na južnejšie položené časti krajiny.

V dôsledku sneženia je na severozápade Francúzska bez dodávok elektrickej energie asi 100.000 domácností. Na zasnežených cestách v regióne uviazlo asi 1300 áut a ich posádky na vyslobodenie čakali často aj 15 hodín. Na parížskom letisku Orly lietadlo spoločnosti Tunisair so 140 cestujúcimi na palube pri pristávaní skĺzlo z pristávacej plochy, čo spôsobila jej dočasné odstavenie. Nikto z cestujúcich nebol zranený. V južnom Anglicku došlo aj dnes k niekoľkým desiatkam dopravných nehôd. Sneženie a silný vietor tam sťažujú alebo úplne znemožňujú premávku na cestách, píše DPA.

Európu opäť postihlo sneženie
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: SITA)

Letisko na ostrove Jersey prestalo prijímať a vypravovať lietadlá a vlakové spojenie medzi Londýnom a Parížom a Bruselom cez tunel pod Lamanšským prieplavom je dočasne prerušené. Problémy sa začali v pondelok, keď severozápadnú Európu postihlo husté sneženie. Len v Nemecku zaznamenali viac ako 1000 dopravných nehôd. Medzinárodné vlakové spojenie zrušili v Belgicku i Francúzsku. Zastavila sa tam aj vnútroštátna železničná i cestná doprava.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu