Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Lekárka kryla lenivých kolegov: Pozrite, ako oblafla kontrolné systémy!

Týmito
Týmito "prstami" kryla kolegyňa druhých zamestnancov (Zdroj: bellenews.com)

FERRAZ DE VASCONCELOS – Obvinenia z podvodu hrozia brazílskej lekárke (29), ktorá s pomocou silikónových prstov fingovala prítomnosť svojich absentujúcich kolegov v práci. Informoval o tom spravodajský server BBC News s odvolaním sa na brazílsku políciu.

Lekárku zatkla polícia v nedeľu po tom, čo na základe záznamov z bezpečnostných kamier vyšlo najavo, že s pomocou silikónových prstov ošálila biometrické zariadenia sledujúce prítomnosť zamestnancov v nemocnici v meste neďaleko Sao Paula. Podľa žaloby kryla absenciu šiestich kolegov.

Úrad verejného žalobcu proti nej začal vyšetrovanie v pondelok. Jej obhajca však tvrdí, že ju kolegovia k podvodu nútili pod hrozbou, že príde o prácu. V čase zadržania pri sebe mala šesť silikónových prstov s odtlačkami spolupracovníkov.

Vlastné vyšetrovanie plánuje začať aj brazílske ministerstvo zdravotníctva. Podľa starostu mesta Ferraz de Vasconcelos, kde sa prípad odohral, panuje podozrenie, že približne 300 verejných zamestnancov dostávalo výplaty bez toho, aby chodili do práce. Podľa neho išlo o "armádu duchov" v sektore zdravotníctva, školstva a bezpečnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu