Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ničivý požiar v Nemecku má ôsmu obeť, príčinou mohli byť kachle

Oheň, ktorý vypukol v hornej časti bytového komplexu, sa rýchlo šíril Zobraziť galériu (5)
Oheň, ktorý vypukol v hornej časti bytového komplexu, sa rýchlo šíril (Zdroj: SITA)

BACKNANG - Na osem sa zvýšil počet obetí požiaru, ktorý dnes v skorých ranných hodinách vypukol zo zatiaľ nezistených príčin v obytnom dome v nemeckom Backnangu neďaleko Stuttgartu.

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu polície Ronalda Krötza, podľa ktorého sa pri prehľadávaní dejiska požiaru našlo mŕtve telo už siedmej detskej obete tragédie. Záchranárom sa cez balkón podarilo zachrániť štyroch ľudí; traja z nich sú so zraneniami v nemocnici.

Na mieste požiaru v centre mesta, v ktorom žije viac ako 35.000 ľudí, sa dostavil turecký generálny konzul v Stuttgarte Mustafa Türker Ari a očakávajú tam aj veľvyslanca Turecka z Berlína, ktorého cestu avizovala ambasáda. Ich prítomnosť súvisí s migračným pôvodom všetkých obetí požiaru.

Požiar v Nemecku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Hasičov na miesto nešťastia privolali okolo 04.30 h. Oheň, ktorý vypukol v hornej časti bytového komplexu, sa rýchlo šíril, ale relatívne rýchlo sa ho podarilo dostať pod kontrolu, i keď úplne uhasený nebol ešte ani v predpoludňajších hodinách.

Niet indícií, že by išlo o xenofóbne motivovaný útok alebo podpaľačstvo, uviedol hovorca polície, ktorý dodal, že svedkovia označujú za možný zdroj požiaru kachle. Materiálne škody na objekte, ktorý slúžil kedysi ako garbiarska fabrika a v ktorom museli dnes evakuovať aj pohostinské zariadenia plné návštevníkov, sídliace v suteréne, sa odhadujú na šesťmiestnu sumu v eurách. Na prízemí objektu bolo sídlo nemecko-tureckého kultúrneho spolku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu