Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Britskú kráľovnú Alžbetu II. dnes prepustili z nemocnice

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (2)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britskú kráľovnú Alžbetu II. dnes prepustili zo súkromnej londýnskej Nemocnice kráľa Eduarda VII., kde ju prijali iba v nedeľu s príznakmi zápalu žalúdka a čriev. Informovala o tom agentúra DPA.

Televízne zábery ukázali 86-ročnú panovníčku, ako odchádza z nemocnice s úsmevom a v dobrej nálade. Jej hospitalizácia, prvá po 10 rokoch, bola podľa hovorcu Buckinghamského paláca iba preventívna. "Ide o bežný problém, s ktorým sa počas života stretne väčšina ľudí, a iba veľmi zriedka si vyžaduje hospitalizáciu," uviedol gastroenterológ Anton Emmanuel.

Najpravdepodobnejšou príčinou panovníčkinho ochorenia bol veľmi agresívny norovírus. Symptómy takéhoto ochorenia zahŕňajú brušné bolesti, horúčku, hnačku a zvracanie. Môžu viesť až k dehydratácii.

Kráľovná Alžbeta II.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Kráľovná ochorela v piatok a následne musela zrušiť svoju plánovanú účasť na vojenskej slávnosti vo Walese pri príležitosti tamojšieho štátneho sviatku. Z jej týždňového programu z rovnakých dôvodov vypadla aj dvojdňová oficiálna návšteva Ríma, kde sa mala stretnúť s talianskym prezidentom Giorgiom Napolitanom.

Pred desiatimi rokmi bola Alžbeta II. v nemocnici kvôli menšej operácii kolena. Počas svojho 60-ročného panovania vynechala pre zdravotné problémy len minimum termínov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu