Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zvrhlý Vatikán: Pápež vraj odstúpil kvôli tajnej homosexuálnej sieti a bujarým gay party!

Pápež údajne odstúpil kvôli zvrhlosti niektorých kardinálov
Pápež údajne odstúpil kvôli zvrhlosti niektorých kardinálov (Zdroj: SITA)

RÍM - Pápež Benedikt XVI v skutočnosti odstúpil kvôli rozsahu aféry Vatileaks, týkajúcej sa vynesených dokumentov, a tiež kvôli údajným homosexuálnym vzťahom vatikánskych prelátov a kvôli korupcii vo Vatikáne. Dnes to napísal taliansky denník La Repubblica s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z Vatikánu.

La Repubblica píše, že 17. decembra pápežovi trojica kardinálov priniesla 300-stránkovou tajnú správu o afére Vatileaks okolo krádeže dôverných cirkevných dokumentov jeho komorníkom. V dokumente sa však tiež písalo o homosexuálnych vzťahoch vatikánskych prelátov a ich ľahkej vydierateľnosti. Ten deň sa údajne Benedikt XVI rozhodol rezignovať.

O tom, že dôvody pápežovho odstúpenia sú iné ako zdravotné, predovšetkým mocenské intrigy v kúrii, už skôr špekulovali znalci tamojších pomerov. Podľa denníka kardináli pápežovi pred Vianocami prezradili presný obraz o pomeroch vo Vatikáne. V správe sa hovorilo o "nečistých vplyvoch" na členov kúrie a o sieti lobistov a finančných záujmov previazaných sexuálnymi súvislosťami.

Niektorí vysokí preláti údajne boli vraj zvonku vystavení vplyvu laikov, s ktorými udržiavali vzťahy "svetskej povahy". Kardináli dokonca údajne vytvorili tajnú homosexuálnu sieť, ktorá v Ríme a Vatikáne organizovala sexuálne stretnutia. Patrili k nej aj členovia kúrie, ktorí majú byť kvôli svojej sexuálnej orientácii vydierateľní.

Benedikt XVI úrad hlavy rímskokatolíckej cirkvi opustí 28. februára. Podľa informácií La Repubblicy chce informácie o afére Vatileaks osobne odovzdať svojmu nástupcovi v nádeji, že bude dosť "silný, mladý a požehnaný na to, aby podnikol potrebné kroky".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu