Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lúpež ako z filmu: Prezliekli sa za policajtov a ukradli diamanty za 37 miliónov!

Do tohto lietadla nakladali vzácne diamanaty, keď lupiči začali svoju bleskovú akciu Zobraziť galériu (5)
Do tohto lietadla nakladali vzácne diamanaty, keď lupiči začali svoju bleskovú akciu (Zdroj: TASR)

BRUSEL – Dokonalá lúpež ako z filmu! Diamanty v hodnote 37 miliónov eur ukradli v pondelok večer ozbrojení lupiči na letisku v Bruseli počas nakladania drahokamov do lietadla. Informovala o tom belgická štátna televízna a rozhlasová stanica VRT, ktorú dnes citovala agentúra Reuters. Švajčiarsky denník Blick uvádza, že hodnota diamantov sa pohybovala až okolo 50 miliónov eur!

 

Lupiči mali celú akciu dokonale pripravenú. Nečudo, keďže kradli drahokamy za závratnú cenu. V priebehu piatich minút dokázali preraziť plot na letisku Zaventem v Bruseli, pristaviť dve tmavé autá priamo k švajčiarskému dopravnému lietadlu, do ktorého práve nakladali drahé kamene a napokon rýchlo utiecť. Diamanty smerovali do švajčiarskeho Zürichu, uvádzajú predstavitelia letiska.

Situácia na bruselskom letisku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Pri lúpeži boli páchatelia prezlečení v uniformách, ktoré sa nápadne podobali na policajné. Rovnako aj autá, s ktorými celý prepad uskutočnili, vyzerali ako policajné. Po incidente ušli veľkou rýchlosťou a použili na to aj výstražné modré majáky. Jedno z áut sa o niečo neskôr našlo úplne zhorené. "Muži boli ozbrojení a maskovaní. Nedošlo k streľbe a ani nikto neutrpel zranenia," uviedla hovorkyňa bruselskej prokuratúry.

Podľa stanice RTL sa hovorí o tom, že išlo o desať kilogramov drahých kameňov. Médiá doteraz uvádzali, že lúpež vykonali štyria lupiči, ale podľa prokuratúry ich bolo osem.

Zničená dodávka zlodejov, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: dhnet.be)

Belgické médiá najprv tvrdili, že drahokamy mali hodnotu 350 miliárd eur, neskôr sa hovorilo o sume okolo 37 miliónov eur. Centrum Antwerp World Diamond Center má informáciu, že išlo o drahokami v hodnote 50 miliónov eur.

Zlodeji sa zamerali predovšetkým na neobrúsené diamanty z Antverp. "Môžu ich tak ľahko predať. Je možné, že kamene potom opracujú v zahraničí," uvádza hovorkyňa centra Caroline de Wolf. Podľa nej ide o doteraz "jednu z najväčších lúpeží" diamantov vôbec.

Situácia na bruselskom letisku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu