Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Horor na dovolenke: Gang mužov vtrhol do domu a znásilnil 6 turistiek!

V tomto dome malo prísť k znásilneniu
V tomto dome malo prísť k znásilneniu (Zdroj: borderlandbeat.com)

ACAPULCO - Mexické úrady zadržali šesť mužov, ktorí sa priznali k znásilneniu šiestich španielskych turistiek v západomexickom letovisku Acapulco. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej zločin v obľúbenej turistickej destinácii vyvolal medzinárodnú pozornosť.

Prípad sa stal v pondelok 4. februára. Maskovaní ozbrojení muži sa dostali do domu na pláži, ktorý si ženy prenajali, napadli sedem mužov, ktorí turistky sprevádzali, a ženy znásilnili.

"Máme šesť zadržaných, ktorí sa priznali," povedal podľa Reuters v stredu mexický generálny prokurátor Jesús Murillo Karam. Vyšetrovatelia podľa neho zhromažďujú dôkazy proti ďalšiemu podozrivému v tomto prípade, ktorý ale zostáva na slobode.

Acapulco je najväčšie mesto v mexickom štáte Guerrero. Regiónom zmietajú násilnosti spojené s obchodom s drogami. V niektorých menších mestách obyvatelia reagovali tým, že si vytvorili vlastnú ochrannú službu. V Acapulcu, ktoré má 800 000 obyvateľov, mexické médiá vlani zaznamenali viac ako tisíc vrážd, čo letovisku zabezpečilo prvenstvo z hľadiska miery týchto násilných činov v krajine.

Starosta mesta Luis Walton Aburto podľa Reuters rozpútal mediálnu búrku, keď sa prípad so šesticou Španielok pokúsil zľahčiť. Vyhlásil, že takýto zločin sa mohol stať "kdekoľvek na svete" a že poškodil obraz mesta, ktoré považujú za jednu z najznámejších mexických turistických destinácií.

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto už skôr sľúbil, že zníži úroveň násilia v krajine, ktoré prudko stúplo po tom, čo jeho predchodca Felipe Calderón po svojom nástupe do úradu v decembri 2006 začal ofenzívu proti drogovým kartelom. Nieto, ktorý v stredu odštartoval program na podporu cestovného ruchu, prisľúbil vznik novej zložky vojenskej polície a zvýšenie výdavkov na bezpečnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu