Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia v rekreačnom stredisku: Mladík (21) zabil nožom troch ľudí, 11 sú zranení!

Na ostrove vraždil iba 21-ročný mladík Zobraziť galériu (5)
Na ostrove vraždil iba 21-ročný mladík (Zdroj: SITA)

HAGATNA - V rekreačnom stredisku na ostrove Guam v noci nadnes muž vrazil so svojím autom do obchodu so zmiešaným tovarom, následne vystúpil a nožom zaútočil na okoloidúcich ľudí. Troch z nich zavraždil a ďalším 11 spôsobil zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

Ako informovala internetová stránka denníka Pacific Daily News, 21-ročného Chada Ryana De Sota z guamskej obce Tamuning už polícia zatkla a obvinila z trojnásobnej vraždy a ďalších pokusov o vraždu. Incident sa odohral v nákupnej oblasti v rekreačnom stredisku Outrigger Guam Resort v Tumonskom zálive.
      
Úrady potvrdili, že hospitalizovali celkovo 14 ľudí. Hovorca guamského úradu pre turizmus Antonio Mura uviedol, že útok bol pravdepodobne zameraný na japonských návštevníkov. Úrad preto do nemocnice vyslal aj tlmočníkov z japončiny, ktorí budú obetiam pomáhať v komunikácii.
      
Guvernér Guamu Eddie Calvo vo svojom vyhlásení uviedol, že páchateľ sa "bude zodpovedať v plnej šírke zákona". Calvo ďalej oznámil, že v danej oblasti zvýši policajné hliadky, ktoré zvýšia bezpečnosť návštevníkov. "Ide o osamotený prípad. Toto sa v našej komunite nestáva. Sme šokovaní a súcitíme s rodinami obetí," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu