Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

"Potkan" Roháč prehovoril: Dôkaz DNA má vyvrátiť alibi na Slovensku!

Jozef Roháč
Jozef Roháč (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ – Jozef Roháč nedávno prerušil svoje mlčanie a vypovedal v prípade vraždy mediálneho magnáta Jánosa Fenyőa. Roháč je podozrivý z toho, že práve on strieľal na obeť. Najnovšie tento skutok popiera tak, že má údajne potrebné alibi.

János Fenyő sa stal obeťou streľby 12. februára 1998. „Tvrdil, že v čase vraždy bol v zahraničí a na čo má aj potrebných svedkov,“ vyhlásil pre maďarský Blikk Tamás Fülöp, Roháčov advokát.

Muž s prezývkou potkan síce vypovedal vyšetrovateľom, že v čase vraždy bol na Slovensku, avšak svedkovia, ktorých menoval a mali skutočnosť potvrdiť, už vypočutí neboli. Pravdepodobne z toho dôvodu, že Roháč začal rozprávať o svojom alibi krátko predtým, ako už mal byť celý prípad uzavretý.

Proti Roháčovi svedčí nález DNA, ktorý odobrali z čiapky odhodenej neďaleko miesta vraždy. Naopak za neho hovoria výpovede očitých svedkov, ktorí popísali páchateľa celkom inak ako Roháč vyzerá.

János Fenyő v deň svojej smrti zastavil autom v Margitinej ulici na červenú. Tam dostal cez bočné sklo auta do hlavy niekoľko projektilov. Polícia ešte v ten istý deň našla páchateľove rukavice, čiapku aj bundu, dokonca aj vražednú zbraň. Bol ňou automat Agram-2000 s nasadeným tlmičom. Všetko nasvedčuje tomu, že šlo o profesionálneho zabijaka. Jozef Roháč tvrdí, že s prípadom nemá nič spoločné.

Slovenské orgány žiadajú o vydanie Roháča aj v ďalších dvoch prípadoch. Podľa vyšetrovateľov je zodpovedný za vraždy z roku 1998, kedy na ulici Aranykéz spáchal atentát na podnikateľa Tamása  Borosa, kedy okrem obete skonali aj traja nevinní ľudia.  V druhom prípade chce polícia obviniť Roháča z vraždy Ferenca Domáka z roku 1996.

Navyše proti Roháčovi neuzavreli ani prípad Serres. Márne boli proti nemu zrušené obvinenia, prokurátor sa odvolal a celý prípad ide na treťostupňové pojednávanie. Podľa spisu je Roháč obvinený z pokusu vraždy pomocou nástražného systému v luxusnom  Bentley ešte zo dňa 3. júna 1997.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu