Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Z rieky vylovili 68 mŕtvych mládencov, všetci zviazaní a chladnokrvne popravení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HALAB - Telesné pozostatky najmenej 68 mladých mužov a chlapcov vytiahli v utorok z rieky Kiwak v sýrskom meste Halab (Aleppo). Exilová Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv informovala, že všetky obete mali zviazané ruky a boli popravené jedinou strelou do hlavy alebo krku.

V rieke sa podľa organizácie nachádzajú ešte ďalšie telá, pričom celkovo ich počet presahuje sto. Kapitán Slobodnej sýrskej armády Abú Sadá vyslovil presvedčenie, že mladých mužov "popravili príslušníci režimu" prezidenta Baššára al-Asada. "Musí ich byť viac než sto. Vo vode je stále veľa tiel," povedal a dodal, že telá prevezú do nemocníc, kde ich môžu príbuzní identifikovať. Neidentifikované obete podľa neho pochovajú do spoločného hrobu.

Rieka Kiwak pramení v Turecku a mesto Halab rozdeľuje na dve časti, pričom jednu kontrolujú povstalci a druhú vládne jednotky. Telá našli v povstaleckej časti, kam ich prúd rieky zaniesol zo štvrtí ovládaných vládou. Z vrážd civilistov často obviňujú provládne milície nazývané šabíha. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu