Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

David Rath nepochodil s ďalšou ústavnou sťažnosťou

David Rath
David Rath (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA/ BRNO - Ďalšiu sťažnosť uväzneného poslanca Davida Ratha, ktorá bola tentoraz namierená proti zaisteniu majetku v trestnom konaní, odmietol Ústavný súd ČR so sídlom v Brne.

Na verdikt čakajú ešte tri ďalšie podnety muža, ktorého väzobne stíhajú pre obvinenia z prijatia úplatku vo výške sedem miliónov korún za zmanipulovanie zákazky na opravu zámku Buštěhrad, ako aj pre ďalšiu korupčnú činnosť. Informáciu priniesli dnes české elektronické médiá.

V zdôvodnení ústavní sudcovia konštatovali, že k žiadnemu porušeniu základných práv pri zaistení nehnuteľnosti a peňažných prostriedkov na bankovom účte nedošlo.

Niekdajší stredočeský hajtman a jeho advokáti sa už oboznamujú s vyšetrovacím spisom, čo by malo trvať najmenej do konca januára. Následne polícia pripraví návrh na podanie obžaloby a postúpi ho štátnemu zastupiteľstvu.

David Rath podal už sedem ústavných sťažností, v ktorých pranieroval okrem iného tak pretrvávajúcu väzbu, postup kolegov z parlamentu, ktorí ho vydali na trestné stíhanie, ale aj postup štátneho zastupiteľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu