Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Diaľničný tunel sa zrútil, zabil 9 ľudí: Našli na ňom 1211 chýb!

Niekoľko stropných betónových panelov sa 2. decembra oddelilo od vnútornej steny tunela, spadlo na vozidlá a vznikol požiar Zobraziť galériu (2)
Niekoľko stropných betónových panelov sa 2. decembra oddelilo od vnútornej steny tunela, spadlo na vozidlá a vznikol požiar (Zdroj: SITA)

TOKIO - Celkovo 1211 chýb bolo zistených v diaľničnom tuneli v strednom Japonsku, kde sa vlani v decembri zrútila časť stropu a usmrtila deväť ľudí. Informáciu dnes zverejnili japonské médiá, ktoré sa odvolávali na vládu.

Mnoho kovových skrutiek, pripevňujúcich panely k vnútornej stene diaľničného tunela Sasago, sa uvoľnilo. Zistila to nedávna inšpekcia japonského ministerstva dopravy. Niektoré skrutky dokonca úplne chýbali, citovala domáce médiá agentúra DPA. Niekoľko stropných betónových panelov sa 2. decembra oddelilo od vnútornej steny tunela, spadlo na vozidlá a vznikol požiar.

Kolaps tunela v Japonsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Spoločnosť Central Nippon Expressway, ktorá prevádzkuje 35-ročnú vozovku, oznámila čoskoro po tragickej nehode, že počas pravidelnej inšpekcie v septembri nezistila v tuneli žiadne chyby ani nedostatky. Nešťastie donútilo ministerstvo, aby vykonalo mimoriadne kontroly u prevádzkovateľov všetkých diaľničných tunelov a hľadalo podozrivé stropné panely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu