Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovák na pokazenom kamióne v Nemecku: So šrotom sa pokojne rútil diaľnicou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SAMERBERG – Trúfalosť alebo nezodpovednosť? Nemeckým policajtom sa počas víkendovej cestnej kontroly podaril husársky kúsok. Na diaľnici A8 zastavili ľahkovážneho slovenského šoféra, ktorého kamión by technickou kontrolou neprešiel ani so zavretými oboma očami. Množstvo nedostatkov na nákladiaku policajtom vyrazil dych a Slovákovi neváhali napariť mastnú pokutu. Každopádne je obrovským šťastím, že s takmer nepojazdným kamiónom nespôsobil žiadnu vážnu nehodu!

Do rúk nemeckých policajtov sa v sobotu (5. januára) počas bežnej cestnej kontroly na diaľnici A8 dostal vodič, ktorý je presným príkladom nezodpovedného motoristu. Slováka zastavili na ceste z Belgicka v nemeckom Samerbergu, kde jeho auto podrobili kontrole.

Šokujúce množstvo nedostatkov, ktoré na kamióne odhalili, im vyrazil dych. Chybné tlmiče, ojazdené pneumatiky, úplne opotrebovaný náves, na ktorom navyše vôbec nefungovali brzdy – sadnúť za volant vozidla s toľkými poruchami je na jednej strane trúfalé, keďže šofér riskoval aj vlastný život, a na druhej strane hlavne veľmi nezodpovedné. S pokazenými brzdami mohol Slovák ohroziť nielen ostatných vodičov, ale aj chodcov.

Čerešničkou na torte šokujúceho prípadu bola ďalšia kontrola, ktorá odhalila, že kamión bol navyše preťažený o 25 percent. Prekvapení policajti nemohli veriť, že s takmer nepojazdným nákladiakom zašiel až tak ďaleko a jeho cestu okamžite stopli. Pôvodne mal namierené až na Slovensko. V ceste domov však bude môcť pokračovať až po zaplatení mastnej pokuty a určite na inom aute.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu