Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pápež na Twitteri: Prekonal speváka Justina Biebera!

Benedikt XVI. Zobraziť galériu (2)
Benedikt XVI. (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Pápež Benedikt XVI. (85), ktorý pred týždňom poslal svoj prvý tweet prostredníctvom svojho účtu na Twitteri, prekonal v počte preposlaní tejto správy jeho fanúšikmi aj kanadského speváka Justina Biebera. Informovala o tom dnes vatikánska tlač.

Pápež má síce zatiaľ len 2,1 milióna takzvaných odberateľov, zatiaľ čo Biebera, jednu z najpopulárnejších osobností hudobnej scény na internetových sociálnych sieťach sleduje 31,7 milióna osôb. Pápežov tweet si ale preposlalo 50 percent jeho fanúšikov, zatiaľ čo Bieberov najpopulárnejší odkaz, komentár k úmrtiu šesťročného fanúšika, si preposlalo len 0,7 percenta odberateľov.

Hlava katolíckej cirkvi má vlastný oficiálny účet na sociálnej sieti Twitter, ktorý mu otvára novú cestu k okamžitému vyslanie krátkych odkazov miliónom užívateľov, od 3. decembra.

Justin Bieber
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Twitter je komunikačná sieť, ktorá umožňuje používateľom posielať a čítať príspevky zaslané inými užívateľmi, známe ako tweety. To sú textové príspevky dlhé maximálne 140 znakov, ktoré sa zobrazujú na užívateľovom profilovej stránke a na stránkach jeho odberateľov.

Vatikán sa v poslednej dobe čím ďalej viac snaží udržiavať kontakt s veriacimi prostredníctvom internetu. Veľa využíva YouTube, ale napríklad Facebook zatiaľ necháva bokom.

Pre Biebera ide o druhú čerstvú porážku na pomyselnom internetovom bojisku. Spevákov dva roky starý videoklip prestal byť koncom novembra najsledovanejším videom na internetovom serveri YouTube po tom, čo ho porazil Gangnam Style svojrázneho juhokórejského rapera známeho ako PSY. V tú dobu mali obe videá za sebou viac ako 800 miliónov zhliadnutí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu