Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdravotník zabil sedem pacientov!

Polícia zadržala podozrivého v piatok. Ku všetkému sa priznal. Zobraziť galériu (2)
Polícia zadržala podozrivého v piatok. Ku všetkému sa priznal.

HAVLÍČKOV BROD - Susedné Čechy majú 7-násobného vraha. Kriminalisti odhalili zrejme najhoršiu viacnásobnú vraždu v histórii krajiny.

Ide o bývalého zamestnanca nemocnice v Havlíčkovom Brode, ktorý podával zraneným ľuďom liek heparín, po ktorom vykrvácali. Údajne 30-ročný muž vykonal svoje strašné dielo v čase od mája do septembra na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení, kam privážali ťažko zranených pacientov. Po zadržaní sa priznal nielen k siedmim vraždám, ale aj desiatim pokusom o vraždu. Podozrivý pracoval v nemocnici sedem rokov a zamestnávatelia s ním boli spokojní. Primárovi ARO Pavlovi Longinovi však tento rok začali byť podozrivé niektoré úmrtia. „Vo zvýšenej miere sa začali objavovať závažné poruchy krvnej zrážanlivosti. Boli to síce pacienti, u ktorých k tomu bežne dochádza, neobvyklý bol však počet týchto prípadov,“ povedal Longin pre český server idnes.cz.

Na zdravotníka prišli kontrolou dokumentácie, keď zistili, že bol prítomný pri všetkých smrteľných prípadoch. V októbri ho prepustili a podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. V piatok zdravotníka zatkla polícia. Mužovi teraz hrozí 12 až 15 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest. Motív nie je známy, hoci polícii jeden uviedol - tá mu však neuverila. Obete si nevyberal, boli medzi nimi ľudia rôzneho veku a oboch pohlaví.

SMRŤ HO ZAUJÍMALA

Zadržaný vyštudoval v Znojme strednú zdravotnícku školu. Ľudia, ktorí si ho pamätujú, tvrdia, že sa vždy zaujímal o eutanáziu. „Raz sme sa s ním pochytli v krčme, pretože tvrdil, že ľudia, ktorí závisia od prístrojov, trpia a lekári ich trápenie len predlžujú. Keby to bolo na ňom, tak by ich vôbec nezachraňoval. Podľa toho, čo hovoril, za jeho správaním stojí nejaká osobná skúsenosť,“ hovorí jeho známy.

ČO JE HEPARÍN

Používa sa pri liečbe náhlych srdcových príhod, napríklad infarktu. Dokáže zabraňovať zrážaniu krvi a rozpúšťa aj krvné zrazeniny. Látka sa vyskytuje v ľudskom organizme aj v prírodnej forme.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu