Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bezdomovec, ktorému kúpil policajt topánky: Po New Yorku sa túla bosý!

Policajt daroval bezdomovcovi topánky
Policajt daroval bezdomovcovi topánky (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Newyorský bezdomovec - ktorému policajt daroval topánky a fotografia situácie sa stala hitom na internete - sa vrátil do ulíc veľkomesta, ale bez topánok.

Americký denník New York Times našiel muža v nedeľu večer túlať sa naboso po štvrti Manhattan. Noviny ho identifikovali ako Jeffreyho Hillmana, uviedla v správe tlačová agentúra AP.

Na otázku o kožených topánkach za 100 dolárov, ktoré 14. novembra dostal do daru od newyorského policajta Larryho DePrima, Hillman odpovedal, že si ich skrýva, lebo "stoja veľa peňazí".

Hillman vysvetlil, že za dar je vďačný, ale chce "svoj kus koláča", pretože fotografia bola na internete zverejnená "bez súhlasu".

Turistka Jennifer Fosterová z amerického štátu Arizona odfotografovala policajta, keď dával v novembri Hillmanovi nové topánky. Snímka sa stala hitom, keď ju žena zavesila na stránku newyorskej polície (NYPD) na sociálnej sieti Facebook. "Ten policajt to spravil úplne nezištne a nevedel, že ho sledujem. Spravilo to na mňa veľký dojem," uviedla Fosterová.

Záber zachytáva 25-ročného policajta Larryho DePrima, ako kľačí vedľa neznámeho muža. Ako DePrimo potom povedal pre televíziu CBS, 14. novembra počas služby za chladnej noci zbadal muža sediaceho na dlažbe námestia Times Square a prihovoril sa mu. Na otázku, kde má topánky, bezdomovec odpovedal, že je to v poriadku, keďže topánky nikdy nemal.

Policajt si však zistil číslo jeho chodidla, zašiel do neďalekého obuvníctva a kúpil bezdomovcovi zimné topánky a teplé ponožky. Muž sa mu za to odmenil veľkým úsmevom. "Bolo to, ako by som mu dal milión dolárov," povedal DePrimo. Keď policajt pozval muža na kávu, ten zdvorilo odmietol s tým, že už preňho urobil dosť.

Larry DePrimo však zostáva nespochybniteľným hrdinom tohto príbehu. Denník New York Times už skôr napísal, že policajt si stále uchováva pokladničný doklad od 100-dolárových topánok, ktoré kúpil pre bezdomovca. "Pripomína mi to, že mnohí ľudia to majú v živote oveľa ťažšie," dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu