Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Predseda SNS Danko pricestoval do Mlynkov

Slovenský dom v Mlynkoch
Slovenský dom v Mlynkoch

MLYNKY - Osobne si overiť reálnu situáciu a podmienky života Slovákov v Maďarsku, navštíviť Slovenský dom v Mlynkoch, na ktorého výstavbu SNS zorganizovala zbierku a zozbierala sumu 750.000 slovenských korún (24.895 eur), ale najmä pokúsiť sa začať rúcať vykonštruované mýty a staré stereotypy o SNS sú hlavnými cieľmi návštevy predsedu SNS Andreja Danka, ktorý pricestoval dnes podvečer do severomaďarských Mlynkov (Pilisszentkereszt).

Ako informovalo tlačové a informačné oddelenie SNS, táto strana chce otvorene, pokojne a objektívne hovoriť o všetkom. “Vieme sa pozrieť na minulosť objektívne, hodnotiť život bez sprostredkovateľov a dokázať, že historické traumy nie sú vo vzťahoch našich národov určujúce” – konštatuje sa vo vyhlásení SNS, podľa ktorého historické traumy je potrebné raz uzavrieť.

Predseda SNS privítal príležitosť zúčastniť sa diskusného fóra na konferencii Zväzu Slovákov v Maďarsku „Ako ďalej, Slováci v Maďarsku?“ a avizoval vystúpenie na tému: Prekážky rozvoja slovensko-maďarských vzťahov.

Na návšteve Maďarska plánuje predseda SNS cestou získania a odovzdania poznatkov “z prvej ruky”, ktoré umožnia prispieť k riešeniu problémov spolužitia Slovákov a Maďarov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu