Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Juhotaliansku oceliareň zasiahlo tornádo, 20 zranených a 1 nezvestný

Oficiálne zdroje taktiež informovali, že v továrni sa čiastočne zrútil jeden z komínov a ozývali sa z nej výbuchy
Oficiálne zdroje taktiež informovali, že v továrni sa čiastočne zrútil jeden z komínov a ozývali sa z nej výbuchy (Zdroj: YouTube)

TARENT - Oceliareň v juhotalianskom Tarente, ktorá momentálne zápasí s existenčnými problémami, v stredu zasiahlo silné tornádo. Výsledkom je 20 ľahko zranených a jeden nezvestný pracovník ako aj značné materiálne škody.

Podľa vyjadrenia hovorcu miestneho starostu pre tlačovú agentúru AFP po nezvestnom pátrajú potápači, keďže zrejme obsluhoval žeriav, ktorý vietor strhol do mora. 

Oficiálne zdroje taktiež informovali, že v továrni sa čiastočne zrútil jeden z komínov a ozývali sa z nej výbuchy. Najväčší závod svojho druhu v západnej Európe ešte v pondelok zastavil výrobu v súvislosti s právnymi krokmi proti vlastníkom, ktorým pripisujú zodpovednosť za silné znečistenie jeho okolia. Vedenie hrozí zatvorením oceliarne, čo by znamenalo stratu práce pre tisíce ľudí.

Stredajšia búrka podľa úradov na juhu Talianska podľa oficiálnych zdrojov taktiež ľahko zranila šesť detí v jednej z miestnych škôl. Z viacerých častí Toskánska, ktoré zasiahlo extrémne počasie aj v uplynulých týždňoch, počas dňa hlásili ďalšie záplavy. Zaplavené boli aj Benátky a v Neapolskom zálive nepremávali trajekty.

Amatérske zábery očitého svedka:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu