Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zabili mexickú kráľovnú krásy: Prestrelka vojakov s narkomafiou

Táto kráska prišla pri prestrelke o život
Táto kráska prišla pri prestrelke o život (Zdroj: images.terra.com)

MEXIKO - Dvadsaťdvaročnú mexickú kráľovnú krásy zabili v severomexickom štáte Sinaloa počas prestrelky medzi vojakmi a priekupníkmi drog, s ktorými cestovala. Dnes to podľa agentúry AP oznámila prokuratúra.

Mladá žena vo februári zvíťazila v súťaži krásy s názvom Žena Sinaloy 2012. Podľa prokuratúry cestovala v jednom z vozidiel, ktoré v sobotu asi hodinu prenasledovali vojaci. Nasledovala prestrelka, po ktorej bolo telo miss nájdené v blízkosti útočnej pušky AK-47.

Miestne médiá podľa agentúry DPA uviedli, že počas sedemhodinovej prestrelky ešte prišli o život dvaja vojaci, jeden civilista a údajný člen zločineckej skupiny.

Vojna drogových gangov trvá v krajine už šesť rokov. Podľa mimovládnych organizácií od začiatku vojenskej ofenzívy proti drogovým gangom koncom roka 2006 prišlo o život viac ako 37.000 ľudí. V nedeľu policajti na dvoch miestach v krajine objavili 19 mŕtvych tiel, údajne ďalších obetí vojny drogových gangov. Z toho 11 tiel sa nachádzalo v severomexickom štáte Chihuahua.

Dnes našli podľa AP v tomto štáte telá štyroch mužov v odľahlom horskom regióne neďaleko mesta, ktoré sa preslávilo ako centrum kmeňa Tarahumara. Telá vraj boli zviazané a niesli stopy mučenia. Ďalší štyria muži a jedna žena boli zastrelení v obchode v rovnomennej metropole Chihuahua. Podľa úradov išlo o predavačov kvetov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu