Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nemecko sa chystá zakázať sex so zvieratami, zoofili protestujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Nemecko plánuje zakázať pohlavný styk so zvieratami, no skupina "zoofilov" sa chce voči tomu brániť podaním žaloby. Dnes o tom informovala agentúra DPA s odvolaním sa na denník Tageszeitung.

Vláda plánuje sprísniť zákon o ochrane zvierat - ktorý v súčasnosti zakazujú iba pohlavný styk, ak je zviera zranené - udelením pokuty na 25.000 eur, uviedol denník.

Výbor pre poľnohospodárstvo nemeckého Spolkového snemu sa bude novelizáciou zákona zaoberať v stredu, pričom opatrenie hodlá postúpiť parlamentu v polovici decembra, uviedol ďalej denník s odvolaním sa na predsedu výboru Hansa-Michaela Goldmanna.

Združenie "Zverolekári proti zoofílii" uviedlo, že informácie týkajúce sa sexu so zvieratami si prostredníctvom internetu vymieňajú tisíce Nemcov, a niektoré farmy prenajímajú zvieratá za účelom sexuálneho zneužívania. Nový zákon má zakázať aj takéto "zvieracie nevestince" a takisto výcvik zvierat na sex s ľuďmi.

Predseda združenia "Zoofili za etické zaobchádzanie so zvieratami" (ZETA) Michael Kiok pre denník povedal, že združenie plánuje voči novelizácii zákona podať žalobu.  "Vnímanie mravnosti nemá v zákonoch čo robiť, najmä ak sú také pokrytecké," povedal Kiok, ktorý zároveň pre denník uviedol, že žije s osemročnou fenkou Cessie.

Webová stránka združenia ZETA uvádza, že zoofili praktizujú sex so zvieratami iba vtedy, ak sú si istí, že je to dobrovoľné, a odsudzujú zraňovanie zvierat - sexuálnu praktiku známu ako "zoosadizmus".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu