Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zatkli jedného z desiatich najhľadanejších zločincov FBI

Joe Luis Saenz
Joe Luis Saenz (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Mexická federálna polícia chytila podozrivého vraha, páchateľa znásilnenia a člena drogového gangu Joea Luisa Saenza. Muž patril k desiatim najhľadanejším zločincom, po ktorých pátrala americká FBI. Informovala o tom dnes mexická vláda. Správu priniesla tlačová agentúra Reuters.

Amerického občana Saenza zatkli vo štvrtok v meste Guadalajara na západe Mexika po vyšetrovaní, ktoré uskutočnila mexická federálna polícia spoločne s americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI).
      
Podľa FBI je Saenz podozrivý zo zastrelenia dvoch členov konkurenčného gangu v kalifornskom Los Angeles v júli 1998. FBI ho má zaradeného na zozname najhľadanejších zločincov, ktorý sa nachádza na internetovej adrese www.fbi.gov/wanted/topten.
      
O necelé dva týždne Saenz údajne uniesol, znásilnil a zavraždil svoju bývalú priateľku. Mal tiež zabiť ďalšieho muža v októbri 2008 v okrese Los Angeles.
      
Podľa záznamov FBI má Saenz 36 alebo 37 rokov a úrad ponúkal 100.000 dolárov za informácie vedúce k jeho zatknutiu.
      
Saenz sa narodil v Los Angeles a bol známy tým, že cestoval medzi Spojenými štátmi a Mexikom. Je podozrivý, že pracoval pre mexický drogový kartel. Mal množstvo falošných mien, napríklad Zapp, Peanut Joe Smiley a Honeycutt, dodala FBI.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu