Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šialený účet za vodné a stočné: Penzistka z neho dostala šok a zomrela!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: 123rf.com)

MOSKVA - Chyba v podobe posunutej desatinnej čiarky zrejme pripravila o život ruskú penzistku, ktorú susedia v meste Pervouralsk našli ležať na podlahe sa zloženkou v ruke. Pravdepodobne práve gigantická suma za stočné a vodné jej privodila šok, ktorému podľahla.

Rýchlo sa šíriace povesti o "zabijáckej zloženke" úrady v uralskom meste najprv popierali. "Podľa zloženky suma všetkých platieb za komunálne služby poskytnuté v októbri neprevyšuje 3000 rubľov (75 eur), z čoho viac ako polovicu tvorila platba za kúrenie," tvrdila oblastná prokuratúra.
 
Ale vzápätí miestne ministerstvo energetiky pripustilo, že dôchodkyňu mohla skutočne zabiť čiastka, ktorú mylne vystavila správcovská spoločnosť. "Zúčtovacie stredisko sa dopustilo hrubej chyby, keď desatinnú čiarku posunulo na zlé miesto. Zo 6,3 kubického metra spotrebovanej vody urobili 63 000! To si snáď mysleli, že tá žena má bazén?" rozhorčil sa ministerský námestník Gennadij Zverev. O potrestaní účtovníka, ktorý zvýšil účet 10 000-krát, sa vraj osobne postará.
 
Podľa serveru newsru.com nejde v Pervouralsku o jedinú zloženku "s prekvapením" a ani v iných prípadoch sa desatinná čiarka nevychýlila v prospech platiteľov. Do ťažkej situácie sa dostal aj čestný občan mesta a niekoľkonásobný šampión súťaží policajtov a hasičov Michail Ševčuk. Dostal zloženku na 768 010 rubľov (19 200 eur) za studenú vodu, 378 000 (9450 eur) za teplú a ešte 153 574 rubľov (3840 eur) za ďalšie služby. Pred dverami správcovskej spoločnosti však narazil na tak dlhú radu sťažovateľov, že sa ani po niekoľkých hodinách nedočkal vysvetlenia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu