Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Obama oslávil vďakyvzdanie: Na čom si pochutnával najmocnejší muž sveta?

V súlade s tradíciou Bieleho domu Obama omilostil dvoch moriakov
V súlade s tradíciou Bieleho domu Obama omilostil dvoch moriakov (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes v kruhu rodiny, priateľov a niekoľkých spolupracovníkov v pokoji oslávil v Bielom dome americký sviatok Deň vďakyvzdania.

Obama predtým telefonoval s desiatimi príslušníkmi americkej armády v Afganistane. Šéf Bieleho domu - rovnako ako po iné roky - krátko navštívil základne americkej armády. Vojakom sa poďakoval za ich službu a obetu a zaželal im pekné prežitie sviatku.

V súlade s tradíciou Bieleho domu Obama omilostil dvoch moriakov. Povedal, že moriakovi Cobblerovi a jeho náhradníkovi Gobblerovi chcel dať druhú šancu. Obama večeral s rodinou - manželkou Michelle a dcérami Sashou a Maliou. Na slávnostnej večeri sa podávala šunka, ustricová plnka, makaróny, syr. Nechýbal tradičný moriak, sladké zemiaky a dusené mäso so zelenou fazuľkou.

Prezident Spojených štátov vyzval Američanov, aby príležitosti Dňa vďakyvzdania dali bokom stranícke rozdiely a spoločne sa zomkli ako národ. Kým vo voľbách bolo treba urobiť výber, Deň vďakyvzdania ponúkol podľa Obamu možnosť spojiť sa.

Opozičná republikánska kongresmanka Cathy McMorrisová-Rodgersová pri príležitosti amerického štátneho sviatku uviedla, že republikáni sú pripravení spolupracovať s Obamom, aby sa zabránilo zvyšovaniu daní, veľkým finančným škrtom i v iných otázkach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu