Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž zajal rukojemníkov v banke: Chcel dosiahnuť odstúpenie vlády

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TOKIO - Muž vyzbrojený nožom zadržal dnes v japonskej banke piatich rukojemníkov a dožadoval sa odstúpenia vlády premiéra Jošihika Nodu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

Muž, ktorý v poobedňajších hodinách vtrhol do menšej banky Shinkin v meste Tojokawa v stredojaponskej prefektúre Aiči, požadoval jedlo, nápoj a megafón. Polícia sa ho snažila presvedčiť, aby sa vzdal. Rukojemnícku drámu sa však nepodarilo ukončiť ani po niekoľkých hodinách.

"Chcem, aby Noda odstúpil. Chcem vyjadriť svoje vlastné myšlienky," citovalo NHK muža na základe policajných zdrojov. Násilný zločin a zadržiavanie rukojemníkov sú pritom v Japonsku veľmi zriedkavé. Japonsko tento mesiac rozpustilo dolnú komoru svojho parlamentu kvôli voľbám, ktoré sa budú konať 16. decembra. Očakáva sa návrat dlhodobo dominantnej Liberálnej demokratickej strany k moci, s bývalým konzervatívnym premiérom v jej vedení.

Preferencie Nodovej Demokratickej strany Japonska, ktorá sa ujala moci pred tromi rokmi, klesli v dôsledku sklamania voličov nad nesplnenými predvolebnými sľubmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu