Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Otrávili aj Gajdara!

Jegor Gajdar
Jegor Gajdar

MOSKVA - Bývalého ruského premiéra Jegora Gajdara (50) otrávili! Novinárom to povedala jeho dcéra, ktorá otca navštívila v nemocnici. Gajdarovi podali jed údajne iba deň po tom, čo v Londýne otrávili rádioaktívnym polóniom-210 Alexandra Litvinenka. S tým sa zase v deň, keď bol otrávený, stretol bývalý Gajdarov šéf ochranky!

Podľa Gajdarovej dcéry Marie bývalý prozápadný premiér bol vo veľmi kritickom stave, ten sa však už časom zlepšil. Gajdar je ešte stále hospitalizovaný na moskovskej klinike. Lekári Marii povedali, že jej otec bol otrávený látkou, ktorá nie je známa v normálnom lekárstve. Objavilo sa už i prepojenie medzi oboma prípadmi. S Litvinenkom sa totiž 1. novembra, teda v deň, keď bol údajne otrávený, stretol Andrej Lugovoj. Tento bývalý agent KGB bol v 90. rokoch šéfom Gajdarovej ochranky.

Gajdar bol na prednáške v Írsku, keď počas debaty so študentmi z ničoho nič opustil miestnosť a následne odpadol. Včera bol na polónium 210 pozitívne testovaný Talian Mario Scaramella, ktorý sa stretol s Litvinenkom v deň, keď ochorel. Scaramella zatiaľ nepocítil negatívne príznaky otravy. Včera sa uskutočnila pitva Litvinenkových pozostatkov, ktorá má určiť presný spôsob otravy. Jej výsledky budú známe za niekoľko dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu