Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pri záplavách v Taliansku zahynuli traja ľudia: Autom sa zrútili z mosta

Pri záplavách v Taliansku zahynuli traja ľudia
Pri záplavách v Taliansku zahynuli traja ľudia (Zdroj: SITA)

FLORENCIA - Traja ľudia prišli o život, keď ich vozidlo spadlo počas prudkých dažďov zo zrúteného mosta neďaleko mesta Grosseto v talianskom Toskánsku, ktoré dnes naďalej sužovali vážne povodne. Informovali o tom miestne úrady.

Totožnosť obetí stále overovali, ich vozidlo však malo logo najväčšej talianskej elektrárenskej spoločnosti Enel, uviedli predstavitelia úradu civilnej obrany. Zatiaľ nebolo jasné, či auto spadlo z mosta alebo sa na ňom nachádzalo v čase, keď sa zrútil.

V Toskánsku a susediacej Umbrii spôsobili za posledné dva dni veľké škody záplavy po vystúpení viacerých riek z brehov. V pondelok zahynul 73-ročný muž, ktorého s autom strhla rozvodnená rieka, a vyše sto ľudí muselo utiecť z domovov a uchýliť sa do núdzových prístreší.

Tisíce obyvateľov zostali bez elektriny, keď mestečká Albinia a Orbetello odrezala rastúca voda od sveta. Prezident Toskánska Enrico Rossi požiadal o pomoc armády. Problémy boli aj so zásobovaním pitnou vodou a školské zariadenia by mali byť zatvorené najmenej do štvrtka.

Mimoriadne intenzívne zrážky zasiahli aj časti severného Talianska. V Benátkach hlásili najvyšší vodný za uplynulých 150 rokov, keď už v nedeľu voda zaplavila prevažnú časť historického centra mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu