Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chyba detektíva: Američanka strávila osem rokov za mrežami!

Lana Canenová
Lana Canenová (Zdroj: wsbt.com)

NEW YORK - Istá Američanka odsúdená za vraždu sa po ôsmich rokoch za mrežami dostala na slobodu po tom, čo sa ukázalo, že odtlačky prstov považované za hlavný dôkaz proti nej neboli jej. Dnes o tom informovala agentúra AP.

Päťdesiattriročná Lana Canenová mohla v piatok odísť z väzenia v Indiane, pretože sudca zrušil rozsudok, podľa ktorého sa v roku 2002 dopustila vraždy, a nariadil, aby ju prepustili.
    
Canenová bola pred ôsmimi rokmi odsúdená na 55 rokov väzenia. Rovnaký trest dostal aj jej údajný komplic, s ktorým podľa vyšetrovateľov uškrtila slepú starenku a potom ju vykradli. Canenová sa proti rozsudku odvolala. Tento rok v lete istý odborník zistil, že jej detektív vyšetrujúci vraždu chybne priradil odtlačky prstov nájdené na fľaštičke s liekmi v byte obete. Odtlačky slúžili ako hlavný dôkaz svedčiaci v neprospech Canenovej a bez nich nešlo preukázať, že sa na vražde podieľala. Z vraždy starenky by mohla byť znovu obvinená jedine vtedy, keby sa objavili nejaké nové dôkazy.
    
Keď Canenová v piatok opustila brány väznice, povedala že od zatknutia v roku 2004 nevidela svojho teraz desaťročného vnuka, dcéru ani iné príbuzné. Radovala sa, že na slobode aj splodiny z auta "vonia". Novinárom povedala, že s vraždou nemá nič spoločné.
    
Detektív, ktorý sa pri určovaní odtlačkov prstov pomýlil, dostal disciplinárny trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu