Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Premiér Monti odmietol Berlusconiho hrozby

Mario Monti
Mario Monti

RÍM - Taliansky premiér Mario Monti odmietol dnes hrozby bývalého predsedu vlády Silvia Berlusconiho, ktorý sa v sobotu vyhrážal, že Montiho vládu zvrhne.

Hrozby bývalého premiéra prišli v dôsledku jeho odsúdenia na rok väzenia za daňové úniky. Len niekoľko dní po tom, ako vyhlásil, že sa už nebude znovu uchádzať o premiérsky post, sa rozhodol zostať v politike, aby podľa vlastných slov reformoval nepriateľské súdnictvo.

Berlusconiho stredopravá strana pravdepodobne neuspela v nedeľňajších regionálnych voľbách na tradične konzervatívnom ostrove Sicília. Vo voľbách na Sicílii, kde dosiaľ spočítali viac ako 50 percent hlasov, najviac získal stredoľavý kandidát Rosario Crocetta, ktorý je otvorený homosexuál, bývalý starosta a známy bojovník proti mafii. Prekvapujúco sa darilo aj protestnému Hnutiu piatich hviezd, vedenému komikom Beppem Grillom.

Sicília bola donedávna baštou Berlusconiho baštou. Ak sa predbežné výsledky potvrdia, prehra pravdepodobne prehĺbi krízu vnútri jeho strany Ľud slobody (PDL) a vytvorí tlak na odstúpenie jej tajomníka Angelina Alfana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu