Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nezamestnaný Talian sa podpálil pred prezidentským palácom v Ríme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Päťdesiatpäťročný nezamestnaný Talian sa dnes polial alkoholom a podpálil sa pred prezidentským palácom v Ríme. Dôvodom jeho činu bolo údajne zúfalstvo z toho, že nedokáže zabezpečiť živobytie svojej rodiny.

Muž si spôsobil vážne popáleniny v oblasti trupu a nôh, podľa lekárov však nie je v ohrození života. Popáleninu ruky utrpel aj policajt, ktorý sa snažil horiaceho muža uhasiť. Podľa talianskych médií išlo o vodiča kamiónu z regiónu Piemont na severozápade Talianska, ktorý nedávno prišiel o prácu a mal problémy uživiť svoju manželku a bábätko.

Dopady už rok trvajúcej hospodárskej recesie na talianske obyvateľstvo zhoršuje zvyšovanie daní a krátenie dôchodkov, ktoré zaviedla vláda premiéra Maria Montiho v snahe znížiť veľký verejný dlh. Nezamestnanosť v Taliansku je momentálne najvyššia od začiatku pravidelných mesačných štatistík v roku 2004.

Od začiatku roka došlo v krajine k sérii ekonomicky motivovaných samovrážd, ktoré vyvolali veľkú pozornosť talianskych médií. V auguste sa pred parlamentom v Ríme podpálil nezamestnaný muž a o týždeň na to podľahol popáleninám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu