Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Rodné listy pre fľašky: Takto budú Česi označovať svoje liehoviny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

PRAHA - Česká vláda chystá úplne nový systém označovania fliaš s tvrdým alkoholom.

Ich pôvod by malo byť odteraz možné jednoduchšie vystopovať, keďže budú disponovať akýmsi "rodným listom", informoval v stredu premiér Petr Nečas. "Nové kolky by sme mali byť schopní dodať do dvoch týždňov," uviedol. Polícia medzitým podľa Nečasa naďalej intenzívne pokračuje vo vyšetrovaní fungovania distribučnej siete, z ktorej sa rozšíril otrávený alkohol.

Predseda českej vlády zároveň opäť obhajoval zavedenie čiastočnej prohibície na predaj destilátov s obsahom alkoholu vyšším ako 20 percent. "Ministerstvo zdravotníctva týmto mimoriadnym opatrením učinilo správny krok a ak sa nám podarilo zachrániť len jeden život, potom to určite každý akceptuje," vyhlásil. Terajší stav je však podľa neho dlhodobo neudržateľný, keďže okrem "poctivých výrobcov alkoholu" ohrozuje aj "časť našej ekonomiky".

České ministerstvo zdravotníctva rozhodlo o zákaze predaja liehovín s obsahom alkoholu vyšším ako 20 percent ešte minulý týždeň. Podľa posledných štatistík na otravu metanolom zomrelo v krajine už 23 ľudí, ďalších 35 je hospitalizovaných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu