Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rusko varuje Britániu pred prijatím cestovných obmedzení pre jeho predstaviteľov

Vladimir Putin
Vladimir Putin

MOSKVA - Rusko dnes varovalo Veľkú Britániu, že uplatní rovnaký meter, ak sa Londýn rozhodne prijať cestovné obmedzenia pre ruských predstaviteľov.

Hovorca ruského ministerstva zahraničných vecí Alexander Lukaševič podľa agentúry AP uviedol, že Moskva požiadala Londýn o vysvetlenie informácií medializovaných v novinách Sunday Times. Podľa nich britské úrady zostavili zoznam 60 predstaviteľov Ruska, ktorým by mal byť v budúcnosti odoprený vstup do Británie za ich údajnú spojitosť s vraždou ruského právnika Sergeja Magnitského.

Pokiaľ sa tvrdenia v britskom denníku potvrdia, Rusko "zareaguje diplomatickými opatreniami". Protikorupčný právnik Sergej Magnitskij zomrel v roku 2009 po zhoršujúcom sa zdravotnom stave vo väzení, v ktorom strávil bez začiatku súdneho procesu takmer rok. K úmrtiu tohto právnika sa tento rok vyjadril aj ruský prezident Vladimir Putin, keď to označil za tragédiu.

Americká Snemovňa reprezentantov prijala v júni zákon namierený proti ruským činiteľom za porušovanie ľudských práv v súvislosti s úmrtím Sergeja Magnitského. Zákon podľa ruského protikorupčného právnika dokonca pomenovali. Podľa zákona USA zamietnu víza a zmrazia majetok ruským občanov spojeným s Magnitského smrťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu