Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovákovi sa zapáčili české ordinácie: 15 lúpeží za štyri mesiace!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARDUBICE – Poriadnu škodu po sebe na východe Čiech zanechal slovenský bezdomovec (47), ktorý si popri nič nerobení „privyrábal“ lúpežami v ordináciách. V priebehu štyroch mesiacov sa šikovnému zlodejovi podarilo vybieliť až 15 lekárskych zariadení!

O prípade informovali české médiá, ktoré uviedli, že bezdomovec je známou firmou aj na Slovensku. Vyberavý lupič sa zameriaval výlučne na lekárske ordinácie, nemocnice a polikliniky. „Páchateľ vnikal do zdravotníckych zariadení v dobe, keď v nich nikto nebol,“ povedal pre novinky.cz vedúci územného odboru Pardubice.

Aj z miest činu si muž bez domova nebral len tak hocičo. Ruky sa mu lepili hlavne na peniaze a drobnú elektroniku, ktorú zrejme následne predával „kolegom z ulice“. Zdravotnícke zariadenia tak obral o 164 tisíc českých korún, ku ktorým si pripíše aj ďalších 122 tisíc za škody spôsobené pri vlámačkách.

Od mája do augusta tohto roku slovenský zlodej vyčíňal takmer po celom východe Čiech. V Pardubiciach vybielil päť zariadení, po štyroch v Chrudime a Orickoústecku a po jednom v Rychnove a Hradecku. Keď ho pri poslednej akcii v Pardubiciach polícia dolapila, nemal na výber a priznal sa aj k ostatným.

Pri výsluchu potom bezdomovec vysvetlil, prečo lúpil. Vidina veľkého množstva peňazí a stávkovanie v automatoch mu bolo prednejšie ako sloboda. Za nesprávne rozhodnutie si teraz môže za mrežami posedieť až päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu