Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Romney ukázal kritickým prstom nielen na Obamu, ale aj na OSN

Mitt Romney
Mitt Romney

WASHINGTON - Republikánsky uchádzač o post amerického prezidenta Mitt Romney v stredu opätovne zaútočil na úradujúceho šéfa Bieleho domu Baracka Obamu. Tentoraz si na mušku vzal jeho zahraničnú politiku.

Rodák z Detroitu odsúdil Obamov zhovievavý prístup k nebezpečným krajinám a nepáči sa ani jeho drastické zníženie výdavkov na armádu či údajné zníženie vplyvu USA na dianie vo svete. Exguvernér Massachusetts nešetril kritikou ani OSN, ktorá je podľa neho iba miestom na rečnenie, no vodcovstvo musí mať v rukách USA.

"Svet je stále nebezpečným miestom. Veľké mocnosti stále posilňujú svoje vojenské kapacity, niekedy s odlišným cieľom, ako je ten náš. V rokovaní s nimi dal (Obama) dôveru tam, kde si nezaslúžila byť, vyslovil urážku, kde nepatrila, a poskytol ospravedlnenie, kde nebolo potrebné," povedal Romney a následne sa venoval Organizácii Spojených národov. "OSN je miestom, kde národy môžu hovoriť, ale vodcovstvo - vodcovstvo, ktoré chráni mier a zabezpečuje slobodu - musí prísť zo strany Spojených štátov amerických," dodal od stredy oficiálny kandidát Republikánskej strany pre novembrové prezidentské voľby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu