Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Masakry sýrskej vlády: Ofenzíva si vyžiadala už 320 obetí, zväčša civilných!

Oficiálna sýrska tlačová agentúra SANA medzitým informovala, že vládne sily už
Oficiálna sýrska tlačová agentúra SANA medzitým informovala, že vládne sily už "očistili" mesto Darájá od "zvyškov teroristických bánd" (Zdroj: SITA)

DAMASK - Najmenej 320 obetí, väčšinou civilistov, si už vyžiadala päť dní trvajúca ofenzíva sýrskych vládnych vojsk v meste Darájá pri Damasku. Podľa agentúry DPA to dnes oznámila opozičná skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva so sídlom v Londýne.

Len v priebehu soboty - keď armádne jednotky po intenzívnom ostreľovaní ťažkými zbraňami dobyli toto predmestie sýrskej metropoly od vzbúrencov - bolo v Darájá údajne zabitých 120 ľudí.

Organizácia, pôsobiaca v Británii, obvinila jednotky prezidenta Bašára Asada, že po prevzatí kontroly nad mestom vykonávajú raziami od k domu "hromadné popravy". Opoziční aktivisti zverejnili na internete video, na ktorom je vidno telá ľudí, čo podľa nich v Darájá zabili Asadove ozbrojené zložky. Filmový záznam ukazuje desiatky tiel, ležiacich v radoch vedľa seba v mešitách a pivničných priestoroch.

Oficiálna sýrska tlačová agentúra SANA medzitým informovala, že vládne sily už "očistili" mesto Darájá od "zvyškov teroristických bánd". Správy prichádzajúce z územia samotnej Sýrie však nemožno overiť, pretože od vlaňajšieho marca, keď sa začalo protivládne povstanie, úrady zabraňujú zahraničným médiám dostať sa do nepokojných oblastí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu