Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tento muž vykradol dom zosnulého Steva Jobsa!

Kariem McFarlin vykradol dom Steva Jobsa Zobraziť galériu (4)
Kariem McFarlin vykradol dom Steva Jobsa (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Zlodej sa vlámal do domu zosnulého šéfa firmy Apple, Steva Jobsa, a ukradol počítače a ďalšie osobné predmety v hodnote vyše 60.000 dolárov. Informovali o tom v utorok americké médiá.

Noviny The San Jose Mercury News uviedli, že páchateľ Kariem McFarlin (35) bol obvinený z vlámania do domu a z predaja kradnutého majetku, v súčasnosti je vo väzbe. Kaucia umožňujúca jeho prepustenie bola stanovená na 500.000 dolárov. McFarlinovi hrozí v prípade usvedčenia maximálny trest osem rokov a osem mesiacov väzenia.

Podľa úradných dokumentov k vlámaniu došlo 17. júla a McFarlina zatkli o dva týždne neskôr. V čase trestného činu bol dom prázdny kvôli rekonštrukcii a McFarlin nevedel, že patril legendárnemu spoluzakladateľovi firmy Apple.

Miesto, kde sa nachádza dom Steva Jobsa, je verejnosti dobre známe. Stal sa totiž neoficiálnou "svätyňou", kde obdivovatelia vzdávajú hold tomuto vizionárovi a technologickému mágovi, ktorý zomrel vlani vo veku 56 rokov.

Dom s rozlohou 5000 štvorcových metrov stojí na obytnej ulici v luxusnom meste Palo Alto v kalifornskej oblasti Silicon Valley, približne 50 kilometrov od San Francisca, a nie je oplotený. Jobs si nenajímal ochranku, ktorá by pozemok s nehnuteľnosťou strážila, a niekedy nechával cez deň otvorený zadný vchod, ako sa uvádza v jeho oficiálnom životopise.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu