Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Obrovské zlyhanie: Muž preľstil bezpečnostný systém letiska JFK za 100 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Bezpečnostná služba newyorského Kennedyho letiska prešetruje víkendový incident s plavcom (31), ktorý z mora doplával do letiskového areálu a nepozorovane prešiel všetkými bezpečnostnými zónami. Agenti letiskovej ochranky teraz zisťujú, ako mohol civilista oklamať bezpečnostný systém za 100 miliónov dolárov. Muža zadržali pracovníci letiska až v jednom z terminálov.

Kennedyho letisko leží v newyorskej štvrti Queens na pobreží Long Islandu a patrí k najrušnejším v USA. Od centra Manhattanu je vzdialené necelých 20 kilometrov. Po teroristických útokoch na New York a Washington v roku 2001 sa na letisku výrazne sprísnila ochrana a za cenu veľkých nákladov posilnili bezpečnostné opatrenia.

Plavec Daniel Casillo si s nimi ale poradil a bezpečnostní experti si teraz lámu hlavu, ako sa to mohlo stať. Podľa denníka New York Post Casillo stratil v mori orientáciu a po niekoľkokilometrovej plavbe vystúpil z mora na letisku. Teraz ho čaká žaloba z neoprávneného prieniku do chráneného priestoru.

Cestou plavec musel minúť veľa senzorov citlivých na pohyb a najmodernejších videokamier, ktoré však na jeho chôdzu nijako nereagovali. Správa Kennedyho letiska kontaktovala výrobcu bezpečnostného zariadenia so žiadosťou o vysvetlenie.

Podľa newyorských odborníkov je bezpečnostný systém na Kennedyho letisku považovaný za špičkový a ďaleko presahuje požiadavky amerických noriem. Než sa vysvetlí jeho výpadok, budú priestor letiska strážiť policajti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu