Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Padol rozprávkový jackpot: Brit si polepší o 190 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Rekordný jackpot v európskej lotérii EuroMillions padol. V Paríži sa uskutočnilo žrebovanie, ktoré rozhodlo o tom, že 190 miliónov eur získa tipujúci, ktorý tiket so správnymi číslami vyplnil vo Veľkej Británii. Agentúre AFP to dnes večer oznámila lotériová spoločnosť La Française des Jeux (FDJ).

Rozprávkové imanie tipujúcemu priniesli ťahané čísla 11, 17, 21, 48, 50, 9 a 10.

Podľa pravidiel stávkovej hry by sa po dnešnom ťahu jackpot rozdelil aj v prípade, že by nikto z tipujúcich neuhádol všetkých sedem vyžrebovaných čísel.

Zatiaľ najvyššiu výhru lotérie EuroMillions rozdelila v roku 2011, kedy pár zo Škótska získal 185 miliónov eur. Lotéria EuroMillions vznikla v roku 2004 a hrá sa v celkovo v deviatich európskych krajinách - v Británii, Francúzsku, Španielsku, Írsku, Portugalsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Belgicku a Luxembursku. Výherné čísla sa losujú dvakrát týždenne a každého ťahu sa zúčastní najmenej 20 miliónov ľudí. Stále vyšší jackpot v minulých týždňoch ale lákal oveľa viac stávkarov ako obvykle - na utorkovom hlasovaní sa tak zišlo cez 71 miliónov tipov.

Pretože všetky čísla sa v utorok nepodarilo nikomu z tipujúcich uhádnuť už po štrnástykrát v rade, musel teraz podľa pravidiel rekordný jackpot padnúť. Pravdepodobnosť, že sa niekomu podarí správne odhadnúť všetkých sedem čísel, bola jedna ku 116,5 miliónom.

Okrem hry EuroMillions sa dnes o vysokú sumu hralo aj v novej európskej lotérii Eurojackpot. Tipujúci z ôsmich krajín mali šancu na výhru 26 miliónov.

Najvyšší jackpot v dejinách lotérií padol tento rok v marci v Spojených štátoch. Sumu 640 miliónov dolárov si však rozdelila trojica výhercov zo štátov Kansas, Maryland a Illinois.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu