Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fajčiar zomiera v priamom prenose

Mohamad Abdúh
Mohamad Abdúh

SINGAPUR - Mohamad Abdúh zo Singapuru prežíva posledné dni svojho života. Predavač hydiny trpí rakovinou pľúc v poslednom štádiu a svoj osud sa rozhodol zverejniť na internete.

Vo videoklipoch na stránke www.lifebeforedeath.org.sg rozpráva o svojej chorobe, o živote a smrti, o predávaní hydiny. A nevzdáva sa, aj keď je už takmer slepý. „Ak by som si pripustil, že som chorý, ľahol by som si a vzdal to,“ hovorí 46-ročný Singapurčan. Hoci má asi sedemcentimetrový nádor, stále denne vyfajčí škatuľku cigariet. Aj pred kamerou. Tvrdí však, že predtým padlo aj päť či šesť škatuliek denne, a pritom fajčí od puberty.

V poslednom štádiu života sa o neho stará jeho druhá manželka Elly Sukmawarni z Indonézie. Aj ona sa objavuje v klipoch. „Je to pre mňa ťažké. Nechcem byť pred ním smutná, ale viete... je to môj manžel,“ priznáva žena. Mohamad je tvárou singapurskej kampane proti rakovine a snaží sa pozerať na svet pozitívne. „Stále si musíte veci vychutnávať, pretože raz každý z nás odí de,“ tvrdí Mohamad a dodáva: „Stále bojujem a modlím sa za zázrak.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu