Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zamotaný prípad Pavla: Čech si myslel, že je Slovák a túlal sa po Londýne

Pavel bol 3 roky nezvestný
Pavel bol 3 roky nezvestný (Zdroj: polícia)

PRAHA – Smutný príbeh Pavla Borni (30) sa začal v roku 2009, keď sa mal vybrať za prácou do Londýna. Tam ho však podviedli a sklamaný muž sa chcel vrátiť späť domov. Problém bol však v tom, že si nepamätal ani kto je, ani odkiaľ pochádza. Hovoril po slovensky, a preto hľadal pomoc na slovenskej ambasáde. Zamotaný prípad mal nakoniec prekvapivé rozuzlenie! Informoval o tom denník Blesk.

Pavel sa celé tri roky potuloval po uliciach Londýna, kde mal pracovať v umyvárni. Tam ho vraj násilím dotiahol rómsky gang, ktorý ho nakoniec aj nepekne oklamal, keď mu nevyplatil žiadne peniaze a muž tak skončil na ulici. Po krutej výpovedi sa z Pavla stal bezdomovec a rozhodol sa vrátiť do rodnej vlasti.

Tu však nastal problém. Pavel mal údajne trpieť výpadkom pamäte a nevedel si spomenúť, kto je a odkiaľ pochádza.  Vystupoval pod menom Pavel Borni a hovoril po slovensky, o pomoc preto niekoľkokrát žiadal slovenskú ambasádu. Tá mu však pomôcť nemohla. „Nemohli sme mu vystaviť  žiadne doklady, nedokázali sme overiť jeho totožnosť na základe uvedených údajov o rodičoch,“ vyjadrila sa policajná pridelenkyňa v britskej metropole Adriana Koláriková. Pavel má navyše rečovú poruchu, ktorá im takisto sťažovala prácu.

Na nešťastného Pavla sa usmialo šťastie až po odvysielaní reportáže, kde ho spoznalo viacero ľudí. Smutný Pavlov príbeh mal nakoniec šokujúce rozuzlenie. Muž sa totiž nevolá Borni, ale Belán a nie je Slovák, ale Čech, po ktorom polícia pátra už od roku 2009. Jeho otec sa údajne narodil v Trnave, kde Pavel často chodil, a preto tak dobre ovládal slovenčinu. Na život v Čechách si vôbec nespomína a či sa domov vráti, alebo nie, záleží na ňom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu