Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bitkár Obama: Týmto FOTO urazil tureckého premiéra!

Povyk okolo snímky s pálkou niektoré turecké médiá otočili na žart
Povyk okolo snímky s pálkou niektoré turecké médiá otočili na žart (Zdroj: ČTK)

WASHINGTON - Oficiálna fotografia zverejnená Bielym domom, na ktorej americký prezident Barack Obama drží počas telefonátu s tureckým premiérom Recep Tayyip Erdoganom baseballovú pálku, vyvolala ostrú kritiku tureckej opozície. Informoval o tom portál novinite.com.

Hlavná turecká opozičná Ľudová republikánska strana označila snímku za "urážku Turecka a jeho ľudu". Vraj to vyzerá, že ministerský predseda dostáva z Washingtonu rozkazy. Opozícia Erdogana vyzvala, aby oznámil, čo v tejto veci plánuje podniknúť.

Biely dom v reakcii na kritiku uviedol, že jediným úmyslom fotografie bolo zdôrazniť blízke vzťahy medzi Spojenými štátmi a Tureckom.

Povyk okolo snímky s pálkou niektoré turecké médiá otočili na žart. "Niečo urobiť musíme - odplata sa javí ako najrozumnejšia metóda," napísal liberálny denník Hürriyet. Podľa neho by Erdogan pri ďalšom telefonáte s americkou hlavou štátu mal v ruke držať valček na cesto, opasok alebo papuče. Topánka hodená proti sokovi je medzi moslimami považovaná za výraz najväčšieho opovrhnutia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu