Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kňaz sa opíjal do nemoty: Omše zaňho slúžil homosexuálny kamarát!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: blogger.com)

BRATISLAVA/BRNO – Povesť notorického opilca si v českých Svítavkách vyslúžil bývalý kňaz Stanislav S. (61), ktorému sa alkohol nakoniec nepekne vypomstil. Zatiaľ čo na mol opitý „svätec“ sa pravidelne váľal v sakristii, jeho homosexuálny kamarát zachraňoval situáciu a veriacim žehnal napriek tomu, že nebol vysvätený.

Bývalý kňaz je vo Svítavkách známy ako jeden z dvojice božích služobníkov, ktorí pravidelne končili na záchytke. Za pobyt na protialkoholickej stanici potom neplatili a dodnes tam na nich čaká dlh 16 tisíc českých korún. Farári boli pravidelne sťatí „pod obraz boží“ a poriadok v kostole musel neraz zachraňovať Stanislavov homosexuálny kamarát.

„Musel som za Stanislava odslúžiť dve omše, aby som zachránil povesť fary. Bol spitý do nemoty a vôbec o sebe nevedel. Oklamal som veriacich, ale myslel som to dobre,“ zveril sa Blesku farárov kamarát Zdeněk Šikl (45), ktorý u ožrana dva roky žil.

Ako ďalej Zdeněk prezradil, na fare sa pilo vo veľkom. Podarená dvojica si do kostola nosila desiatky fliaš alkoholu. Stanislav potom pil všetko čo mu prišlo pod ruku a prestal, až keď o sebe nevedel. Známu firmu opilcov si dobre pamätá aj starosta Svítaviek Jaroslav Zoubek: „Nejaký taký expert tu naozaj bol. Bol to problémový kostol, chodil často do krčmy a veľa pil,“ potvrdil jeho alkoholickú povesť.

Súčasný kňaz miestneho kostola sa k ich bývalej „čiernej ovci“ vyjadrovať nechcel. Plzenské biskupstvo však potvrdilo, že farárov homosexuálny kamarát ako amatér nesmel slúžiť omšu a riešenie takéhoto prehrešku má na starosti brnenský biskup. Ten sa však k prípadu odmietol vyjadriť.

Bývalý kňaz kvôli svojmu zhýralému spôsobu života vystriedal už niekoľko kostolov.  V súčasnosti, keď sa informácie o jeho výstrelkoch rozšírili po celom okolí, ostali mu ako bezdomovcovi už len lavičky na hlavnej stanici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu