Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Jeden mŕtvy a 90 zranených pri nepokojoch v automobilke Maruti Suzuki

Vyhorená recepcia automobilky Zobraziť galériu (4)
Vyhorená recepcia automobilky (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Jeden človek prišiel dnes o život a desiatky ľudí utrpeli zranenia pri konflikte zamestnancov s vedením spoločnosti Maruti Suzuki na severe Indie.

Ide o najväčšieho výrobcu automobilov v Indii, ktorý musel po incidente prerušiť výrobu a jeho akcie klesli o vyše osem percent. V nemocnici hospitalizovali po strete najmenej 90 ľudí. Protest v továrni rozpútal podľa zamestnancov nespravodlivý disciplinárny postup voči jednému z ich kolegov. Zástupcovia zamestnancov sa podľa agentúry Reuters k incidentu zatiaľ nevyjadrili.

Hovorca firmy uviedol, že protestujúci robotníci v továrni v meste Manesar v štáte Harijána zaútočili na vysokopostaveného člena vedenia a založili oheň. Nepokoje a s nimi súvisiace výpadky výroby spôsobili tejto firme, vyrábajúcej väčšinu modelov japonskej automobilky Suzuki, vlani stratu 500 miliónov dolárov, informovala agentúra Reuters.

"Polícia prevzala kontrolu nad objektom, v ktorom sa našlo jedno telo. Nebolo však možné identifikovať obeť, pretože bola zhorená na uhoľ," uviedol hovorca. V automobilke v meste Manesar sa vyrobí ročne približne 550.000 automobilov, čo je tretina celkovej produkcie spoločnosti Maruti Suzuki.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu