Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrť z počítačových hier: Mladík (†18) zomrel po 40 hodinách!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: multiplayergames.com)

TAINAN - Počítačové hry mnohých mladých ľudí doslova pohltia. Nemyslia vtedy na jedlo, pitný režim či dokonca chodenie na toaletu. Takáto závislosť sa nevyplatila istému mladíkovi z Taiwanu, ktorý po 40 hodinách hrania Diabla 3 zomrel.

Chuang si v piatok trinásteho júla okolo obeda objednal súkromnú miestnosť v miestnej internetovej kaviarni, aby ho nikto nerušil pri obľúbenej činnosti.

Ráno o dva dni neskôr ho jeden z návštevníkov našiel ležať na stole. Zobudil ho, mladík vstal, po pár krokoch však skolaboval. Privolaná záchranka ho odviezla do nemocnice, tam však krátko nato zomrel.

Taiwančana jeho vášeň pohltila natoľko, že počas hrania vôbec nejedol. Lekári uviedli ako predbežnú príčinu smrti zlyhanie kardiovaskulárneho systému vplyvom dlhodobého sedenia bez doplnenia energie.

Toto bohužiaľ nie je prvý prípad úmrtia po extrémne dlhom hraní sa na počítači. V oblasti Nový Taipei vo februári zomrel na zástavu srdca muž po tom, ako hral 23 hodín v kuse. Koncom mája zas zomrel autor nových herných zdrojov Gameranx. Russell Shirley (†32) po troch dňoch hrania v kuse dostal infarkt.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu