Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž ukradol lietadlo, potom sa na palube zastrelil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SALT LAKE CITY - Zamestnanec aerolínií dnes vtrhol do lietadla na letisku v americkom štáte Utah, presunul stroj na parkovisko a potom sa na palube zastrelil. Informovala o tom polícia a predstavitelia leteckej spoločnosti SkyWest Airlines.

Brian Hedglin, 40-ročný zamestnanec aerolínií, dnes skoro ráno preskočil bezpečnostný plot na letisku v meste St. George. Muž sa dostal do lietadla aerolínií, naštartoval ho, zbúral ním plot na letisku a stroj premiestnil na parkovisko, kde poškodil niekoľko áut. Potom sa zastrelil, informovala polícia. Prípad vyšetrujú agenti amerického Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI), polícia mesta St. George a Úrad pre bezpečnosť dopravy.

Letecká spoločnosť SkyWest oznámila, že Hedglin bol na dovolenke, na ktorú ho zamestnávateľ poslal z organizačných dôvodov. Aerolínie dodali, že muž nespôsobil na lietadle žiadne škody. Letisko po incidente dočasne zatvorili a lety boli presmerované na letisko v meste Cedar City. Spoločnosť SkyWest prevádzkuje z letiska, ktoré je najväčším v južnej časti Utahu, lety do Salt Lake City a Los Angeles. St. George má 73.000 obyvateľov a letisko, ktoré otvorili v roku 2011, patrí mestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu