Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tragická havária: Prevrátil sa autobus s pútnikmi, 14 mŕtvych!

Nehodu neprežilo 14 pútnikov Zobraziť galériu (7)
Nehodu neprežilo 14 pútnikov (Zdroj: gazeta.ru)

KYJEV - Štrnásť ruských pútnikov prišlo o život a 29 utrpelo zranenia, keď sa s nimi prevrátil autobus na severe Ukrajiny.

Podľa agentúry AFP to oznámilo ukrajinské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Agentúra RIA Novosti na webe uviedla, že pútnici pochádzali z Pskovskej oblasti na západe Ruska a namierené mali do pravoslávneho kláštora v meste Počajiv na západe Ukrajiny.

Nešťastie sa stalo dnes skoro ráno v Černihivskej oblasti. Autobus s viac ako 40 pasažiermi vošiel do protismeru a potom sa prevrátil na stranu. Všetci zranení boli podľa ukrajinského ministerstva zdravotníctva hospitalizovaní v dvoch nemocniciach v správnom stredisku oblasti Černihivu. Šesť z nich je vo vážnom stave.

Z predbežných zistení vyplýva, že vodič nad vozidlom stratil kontrolu. Bezprostredné príčiny ale z dostupných zdrojov známe nie sú a vyšetrovanie nehody pokračuje.

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč v liste svojmu ruskému kolegovi Vladimirovi Putinovi vyjadril sústrasť príbuzným obetí havárie. Ruské úrady oznámili, že na Ukrajinu vyšlú lietadlo, ktoré preživších prepraví do vlasti.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu